Animals In Society

 

Who can imagine life without animals? We share our world with no fewer than 840 million cats and dogs, close to 22 billion lifestock and countless wild animals. Their health and welfare are essential to us all.

 

The Faculty of Veterinary Medicine is the only academic institution of its kind in the Netherlands, and focuses on scientific research, veterinary education and specialised patient care. It's a position that carries with it an enormous responsibility and the relentless effort to improve animal welfare and human-animal interactions. 

 

Because we can't be without them...

 

 

 

Read more Read less

De ontwikkeling van een nieuwe, betrouwbare antistoftest in de strijd tegen EEHV!

19-02-2021 | 19:22

Dankzij de fantastische giften van donateurs en partners zijn er grote stappen gezet in het onderzoek naar het EEHV virus bij olifanten, de meest voorkomende doodsoorzaak van jonge olifanten tussen 1 en 8 jaar oud.


Recent heeft het EEHV onderzoeksteam van de Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht een nieuwe, antistof test kunnen ontwikkelen, waarmee betrouwbaar aangetoond kan worden of een olifant geïnfecteerd is met het virus. Tijdens het onderzoek naar deze antistoftest is gebleken dat eigenlijk alle volwassen olifanten geïnfecteerd zijn met het virus. De test maakt het mogelijk om ook voor jonge dieren te bepalen of ze antistoffen hebben en daarmee vast te stellen of ze beschermt zijn tegen het virus of niet. 


De test wordt nu door het onderzoeksteam aan alle dierentuinen in Europa beschikbaar gesteld, waardoor jonge olifanten preventief getest kunnen worden op aan- of afwezigheid van de beschermende antistoffen en infectie met het virus. Op deze wijze kan de gezondheid en het welzijn van de olifanten nóg beter in de gaten gehouden worden.


Deze belangrijke vooruitgang was niet mogelijk zonder de hulp van al onze partners en donateurs. Dankzij de inzet van vele olifantenliefhebbers is er binnen geringe tijd een enorme vooruitgang geboekt in dit belangrijke project.


Wij hopen dat wij met jullie steun verder door mogen gaan met ons onderzoek, want jullie bijdrage maakt het verschil in de ontwikkeling van een behandeling en vaccin tegen EEHV!


Lees het volledige wetenschappelijke artikel (Engelstalig) via de onderstaande link. 

Viruses | Free Full-Text | Elephant Endotheliotropic Herpesvirus Is Omnipresent in Elephants in European Zoos and an Asian Elephant Range Country (mdpi.com)

Read more | View all