Stappenplan eigen actie


Geweldig dat je een actie wilt starten en geld wil inzamelen voor Vrienden Diergeneeskunde of een van onze projecten. Met jouw inzet en motivatie kunnen we steeds meer mensen enthousiasmeren om ervoor te zorgen dat dieren duurzaam gezond zijn én blijven. 

Direct aan de slag

 

Heb je zin om direct aan de slag te gaan? Kijk deze voorbeeldvideo van de 'Samen krijgen we kanker klein' campagne over hoe je een actie aanmaakt en klik daarna hier

 

Iets meer info nodig?

 

We helpen je graag op weg met het stappenplan (zie de download of kijk hieronder). 

Kijk ook hier naar enkele voorbeelden van acties.

 

Stap 1: Start je actie

 

Op de pagina vriendendiergeneeskunde.nl/projecten zie je een overzicht van de projecten van Vrienden Diergeneeskunde. Klik in dit overzicht op het project waarvoor jij een actie wilt opzetten. Staat dit project hier nog niet bij? Neem dan contact met ons op via vrienden.diergeneeskunde@uu.nl

 

Op de door jou gekozen projectpagina kan je via de button ‘Start Actie’ jouw persoonlijke actiepagina opzetten. Kijk hier hoe je dat doet. 

 

Stap 2: Start je jouw actie individueel, of als team?

Individueel

 

Wij zijn benieuwd wie je bent! Kies een leuke profielfoto voor jouw account als actiestarter en vul je persoonsgegevens in. Vul daarna het bedrag in dat je graag wilt werven. Dit is jouw “streefbedrag”.

 

Geef daarna je pagina een titel en deel met ons en jouw donateurs wat jouw motivatie is voor deze actie. Daarnaast kan je nog een aantal extra foto’s toevoegen.

 

Team

 

Je hebt al een club enthousiastelingen om je heen verzameld en samen komen jullie in actie. Dit kan via een ‘Teampagina’. Degene die de pagina aanmaakt is de ‘Teamcaptain’ en beheert het team.

In deze rol krijg je ook de mogelijkheid om nieuwe teamleden toe te staan. De volgende stappen zijn gelijk aan de uitleg bij een actiepagina ‘individueel’. Teamleden kunnen zich volgens dezelfde stappen toevoegen aan de pagina als teamlid.

 

Stap 3: Jouw actiepagina beheren.

 

Yes, jouw actie staat live! Via de mail krijg je een bevestiging met een link naar jouw persoonlijke actiepagina of die van jouw team. Nog niet helemaal tevreden? Op ‘Bewerkt mijn actiepagina’ kun je de puntjes op de i zetten.

 

Mijn pagina

 

Hier kan je de motivatie, foto’s en video’s, sponsorlogo’s en blogs aanpassen en toevoegen.

 

Blog

 

Jouw eigen actie heeft natuurlijk een persoonlijk verhaal en donateurs blijven natuurlijk graag op de hoogte. Deel de voortgang van je actie door middel van blogs, foto’s en video’s. Om een foto bij een blog toe te voegen, moet je de blog eerst opslaan. Vervolgens kan je ervoor kiezen om je blog te delen met donateurs die graag op de hoogte gehouden willen worden.

Instellingen


Hier kan je de pagina (tijdelijk) sluiten, het streefbedrag aanpassen en een afteldatum toevoegen.

 

Donaties


Hier vind je een overzicht van de binnengekomen donaties.
 

Stap 4: Betrek zo veel mogelijk mensen bij je actie.


Nu dat jouw actie live staat, wil je natuurlijk ook dat de actie een groot succes gaat worden. Lees verder voor nog een aantal tips...


Start dichtbij en maak de cirkel steeds groter...


Mensen geven vaak makkelijker als er al een aantal donaties gedaan zijn. Vraag dus eerst de mensen die dichtbij je staan, zoals vrienden en familie, om een donatie te doen.


Deel daarna jouw actie met nog meer vrienden, familie en collega’s. Dit kan b.v. via social media, per mail of whatsapp. Leg ook hier uit waarom jij dit project zo belangrijk vindt en hoe je wilt dat mensen jou/het project steunen. Vraag ze ook om deze oproep te delen.


Daarnaast kan je ook steun vragen van mensen die iets verder van je weg staan, zoals je werkgever, bedrijven die je kent via je netwerk of je sportclub.

 

Stap 5: Vertel erover...

...en blijf erover vertellen.


Hoe blijf jij op de hoogte van de dingen die je belangrijk vindt? Via social media, de (buurt)krant, de email nieuwsbrief op je werk, of het prikbord van de sportvereniging? Dat zijn ook de plekken waarop je oproepen, informatie en statusupdates kan delen over jouw actie. Denk bijvoorbeeld aan een filmpje of foto’s van de voorbereiding, een kort artikel over je activiteiten, of een poster over het project.


Je kunt je actie natuurlijk ook in je email handtekening, banner van je Facebook profiel of elders laten zien. Mooie visuals kun je heel eenvoudig en gratis zelf maken op b.v. www.canva.com.
 

Stap 6: Op naar de finish...

...want elke actie heeft een begin en een einddatum.


Maak je actie niet te lang, maar geef jezelf ook genoeg tijd. Wij merken dat er bij de meeste fondsenwervingsacties vooral aan het begin en richting het einde wordt gedoneerd. Zorg er dus voor dat je iedereen betrekt bij je eindsprint! Samen gaan jullie het doel halen!

 

Stap 7: Dank, dank, dank!

Bedank iedereen, elke bijdrage telt!


Het gevoel samen het verschil te maken, dat is waar het om draait, dat is waar iedereen zich voor inzet. Jij én iedereen die jou gesteund heeft. Dat is heel bijzonder. Laat ze weten dat je iedere bijdrage, groot of klein, heel erg waardeert. Bedanken kan via een e-mail die je op jouw actiepagina kunt instellen.

 

Stap 8: Gefeliciteerd! 


Fantastisch, je hebt jouw actie afgerond!


En nu? Jouw supporters vinden het leuk als je ze nog even op de hoogte houdt. Dus laat vooral ook achteraf weten wat je hebt opgehaald, wat er met alle bijdragen gaat gebeuren, en natuurlijk hoe jij de actie hebt ervaren.


Samen hebben jullie écht het verschil gemaakt!


Dank je wel!

 

Downloads

Stappenplan eigen actie Een eigen actie starten voor Vrienden Diergeneeskunde? Geweldig! Lees hier hoe je een actie stap voor stap kunt aanpakken. Download