Blik op de olifant!

Blik op de olifant!
from €100,000 (0%)

(Op zoek naar het SPONSORFORMULIER? Scroll naar beneden! 👇)

Wil je (naast dat je natúúrlijk meedoet aan Stappenactie "Elke stap telt!") nog een stapje extra doen voor de olifanten? Doe dan mee aan de actie “Blik op de olifant!”, waarbij je zoveel mogelijk statiegeldblikjes en -flesjes verzamelt, thuis en bij mensen om je heen. En weet je: Het geld ligt geregeld zomaar op straat, want als je een beetje speurt kun je met een fijne wandeling door de wijk of het bos zo een tas vullen.

Goed voor jouw stappen, goed voor de natuur, goed voor het milieu en goed voor de olifant! Win-winsituaties, wie houdt er niet van?!

Om te laten zien hoe geweldig deze actie werkt, haalde vrijwilliger Job (16), die toen 12 jaar was, als beginactie van zijn eigen actiepagina "Job Nagel" flessen en blikjes op. Deze leverde hij in en doneerde het statiegeld. Hiermee haalde hij een mooi bedrag op om zijn teller te laten lopen. Inmiddels heeft hij 2369 euro op zijn teller staan. Ook Noah (9) is (oli)fantastisch bezig met zijn eigen actiepagina "Statiegeldafval weg: teller omhoog!", waar hij inmiddels ook al 40 euro heeft opgehaald. In zijn schuur staat al weer een gigantische zak met blikjes en flesjes om in te leveren... Zo zie je maar hoe jouw stappen geld kunnen opleveren voor de olifanten!

 • Sluit jij je ook aan bij actie “Blik op de olifant!”?*
 • Klik op de gele knop “IK WIL IN DIT TEAM” 
 • Maak je eigen account voor jouw persoonlijke actiepagina
 • Kies een leuke profielfoto
 • Vul je naam, achternaam en e-mailadres in
 • Vul in hoeveel je op wilt halen? (bijvoorbeeld 1000 euro; dat zou mooi zijn!)
 • Geef jouw pagina een titel
 • Beschrijf wat je motivatie is om mee te doen aan deze actie
 • Het kopje prestatiedoel mag je overslaan
 • Kies een aantal leuke foto’s. Let op de regels onderaan deze pagina!
 • Bijna klaar! Geef zelf het goede voorbeeld. We zouden het zeer waarderen als je zelf alvast een donatie doet. Dit wordt direct zichtbaar in de tellerstand op je persoonlijke pagina
 • Controleer de gegevens
 • Klopt alles? Kies ervoor om nog iemand toe te voegen (soms sta je samen sterker!) of voor de optie ‘afronden’
 • Het is gelukt! Je krijgt een e-mail van ons ter bevestiging

 

Laat vervolgens vrienden, familie, kennissen, buren, collega’s en anderen weten dat je meedoet aan deze mooie missie. Laat vervolgens vrienden, familie, kennissen, buren, collega’s en anderen weten dat je meedoet aan deze mooie missie. Het kan helpen om dit filmpje te laten zien. En natuurlijk een blik op "Blik op de olifant!" in de praktijk! Zijn ze nieuwsgierig geworden? Dan kun je ook de langere film nog laten zien.Vraag hen allemaal hun statiegeldflesjes en -blikjes voor jou te bewaren.

 

 • Haal de statiegeldflesjes en -blikjes bij ze op
 • Lever alles in bij de statiegeldmachine in de supermarkt
 • Lever je bonnetje in bij de kassa
 • Doneer het bedrag dat je opgehaald hebt op jouw eigen actiepagina
 • Dit doe je door jouw naam te kiezen op actie “Blik op de olifant!” bij “Ik wil doneren aan…” 
 • Kies een donatiebedrag (het bedrag van de statiegeldbon). Dit bedrag moet minimaal 5 euro zijn, anders doet de website het helaas niet. Heb je minder? Spaar dan bonnetjes op en maak het bedrag in één keer over of vraag op je allerliefst of je sponsor het bedrag wil aanvullen tot vijf euro (meer mag natuurlijk ook!)
 • Laat kiezen of ze willen bijdragen aan de transactiekosten. Als ze hier niet voor kiezen gaat er 40 cent minder naar het goede doel
 • Vul voornaam, achternaam en e-mailadres in met jouw sponsor
 • Laat invullen of ze op de hoogte gehouden willen worden van dit project, of hun naam moet worden afgeschermd op de webiste, of de contactgegevens gedeeld mogen worden met de initiatiefnemer (Aafke van Omarm Olifanten), welke betaalmethode en bank ze kiezen
 • Ga verder 
 • Laat de betaalopdracht uitvoeren
 • Vraag of ze een leuk berichtje achter willen laten waarom ze gedoneerd hebben
 • Ga verder
 • Ze kunnen anderen laten weten dat ze jouw missie steunen en uitnodigen dit ook te doen
 • Het bedrag wordt direct bijgeteld op jouw persoonlijke teller en op de teller van actie “Blik op de olifant!” en campagnepagina Omarm Olifanten

 

 • Je kunt ook vragen of mensen zelf het statiegeldafval inleveren bij hun supermarkt en het geld van hun statiegeldbon direct willen doneren op jouw actiepagina voor actie “Blik op de olifant!”, zoals hierboven staat beschreven.
 • Als iemand minder dan 5 euro wil doneren kun je ook gebruik maken van deze tikkie code. Let op! Dit wordt niet bijgeteld op jouw persoonlijke actiepagina, maar kun je natuurlijk wel opschrijven op jouw sponsorlijst (het voorbeeld vind je verder naar beneden op de pagina 👇 ).

 

 

Onthoud hierbij goed: sòms sta je samen sterker, dus je kunt ook de krachten bundelen en met bijvoorbeeld familieleden, vriend(inn)en, club- of klasgenootjes in actie komen.

Ben je enthousiast geraakt en heb je nog meer ideetjes om in actie te komen?

(Oli) fantastisch! Maak dan zelf een actie aan onder het kopje "Strijd mee!" en verzin wat jij allemaal nog meer gaat doen om de olifant te steunen. Olifantenzeepjes gieten? Armbandjes, zelf gemaakt lekkers of ansichtkaarten verkopen? Rommelmarkt houden en de opbrengst doneren? Een sponsorloop of een andere bijzondere sportprestatie? Een musical of ander soort voorstelling opzetten. Liedjes zingen bij een ouderencentrum?

Er is heel veel is mogelijk om een geldstroom in gang te zetten. Ik ben reuze benieuwd wat jij gaat doen! Kinderen hebben vaak de mooiste ideetjes en gaan vol passie aan de slag, maar we mogen niet vergeten dat ook de volwassenen in actie kunnen komen. Wie weet hebben zij nog wel meer of andere goede ideeën voor acties, dus probeer zoveel mogelijk mensen om je heen enthousiast te krijgen ook in actie te komen voor de olifant. Kijk voor inspiratie op de pagina met andere acties. 

Nou, jullie zien het wel, allemaal geweldige acties zijn mogelijk om te zorgen dat de teller met geld voor het onderzoek maar blijft stijgen. Op dit moment staat er bijna 17.000 euro op de teller. Samen met Vrienden Diergeneeskunde is er zelfs al meer dan 430.000 euro opgehaald!

Maar… er is nog veel meer geld nodig om verder te gaan met het onderzoek. Want de onderzoekers werken heel hard en ze hebben al heel belangrijke dingen ontdekt en stappen genomen, maar er is helaas nog geen oplossing gevonden.

 

Dus… zet vandaag nog jóuw eerste stap in de strijd tegen het herpesvirus bij olifanten!

 

* Disclaimer: Het deelnemen aan een van de acties en/of organiseren en uitvoeren van een eigen actie van of voor de campagne Omarm Olifanten ten bate van Vrienden Diergeneeskunde (Utrechts Universiteitsfonds) is geheel voor eigen risico van degene die de actie organiseert en/of uitvoert. Omarm Olifanten, Utrechts Universiteitsfonds, Universiteit Utrecht en haar medewerkers, alsmede door haar ingeschakelde andere personen en/of organisaties zijn derhalve niet aansprakelijk voor schade of enig letsel, opgelopen of veroorzaakt door de deelnemer voorafgaand aan, tijdens of na afloop van een actie. 
 
Ben je onder 18 jaar? Vraag dan wel toestemming van je ouders of je mee mag doen aan actie(s) van of voor Omarm Olifanten!
 
Maak en plaats nooit foto's van anderen zonder hiervoor expliciet toestemming te hebben gevraagd. Ben je onder 18 jaar? Vraag dan wel toestemming van je ouders of je met beeldmateriaal online mag staan. Als er anderen op je foto staan en je hebt geen toestemming, zorg dan dat je ze onherkenbaar maakt ivm privacyrecht.
 
Heb je vragen of feedback? Laat het mij alsjeblieft weten op omarmolifanten@gmail.com. Door het zenden van een e-mailbericht aan omarmolifanten@gmail.com of aan te melden als teamlid van een actie(s) geef je mij toestemming om via dat e-mailadres contact met je op te nemen over de actie(s).

 

 

===============================================================

 

Sponsorformulier actie "Blik op de olifant!"

(& Stappenactie "Elke stap telt!"):

 

Wist jij dat de olifant ernstig bedreigd is?
Wist jij dat jij heel makkelijk jóuw steentje kunt bijdragen aan hun voortbestaan?
Wist jij dat je in dit filmpje meer kunt zien?

 

Kilometers van de Avondvierdaagse, mooie wandelingen in de zomervakantie,
lekker hardlopen, rondjes in je wijk of bos met je hond…? Laat je sponsoren!

 

Kom in actie, zet nú jouw eerste stap & sluit je aan!* Lees alles over
Stappenactie “Elke stapt telt!”  & actie “Blik op de olifant!” 
of gebruik de lijst onderaan deze pagina om je te laten sponsoren.
Bewaar deze lijst goed.

Laat sponsorbedragen doneren via tikkie, de website of maak een eigen actiepagina
(bovenaan deze pagina, onder de knop "IK WIL BIJ DIT TEAM")
Vraag gelijk of mensen ook blikjes en flesjes opsparen en aan jou willen geven.
Vertel anderen dat je meedoet & laat ze ook aansluiten bij deze actie(s)!

Samen in de strijd tegen het -veelal dodelijke- herpesvirus bij olifanten.
Al meer dan €17.000 op de teller. Méér is hard nodig! Elke stap telt. Elke euro telt.

Heb jij €10 (of hopelijk nog REUZE veel meer!) aan donaties opgehaald?
(Oli)FANTASTISCH! Dan krijg jij het kleurrijke T-shirt met olifantje Yunha cadeau.**
Ook maak je kans op verschillende leuke prijzen.***

Zet in je agenda! > Mail -een foto van- je sponsorlijst
vóór 26 augustus 2024 naar OmarmOlifanten@gmail.com
als jij kans wilt maken op het winnen van een prijs.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk ook de langere film

Omarm Olifanten - Ze zullen het niet vergeten

Volg op Facebook & Volg op Instagram
* Check de disclaimer over deelname aan de actie(s) 
Onder 18 jaar? Vraag toestemming aan je ouders en/of verzorgers!
Vraag hen ook hulp als je iets van dit formulier niet begrijpt.

**Beperkt aantal T-shirts, dus op=op; meld je nú aan!
Heb je al snel veel donateurs gevonden?
Kom je vrolijke Yunha T-shirt dan woensdag, donderdag of vrijdag ophalen op de kraam op het Bisonveld.
Lukt dat niet? Dan hebben we mail-contact (OmarmOlifanten@gmail.com) hoe het T-shirt bij jou komt.

***De eerste dag ná de zomervakantie (26 augustus 2024) worden de prijswinnaars getrokken. Die ontvangen per email bericht.

===============================================================

Ik zet mijn beste beentje voor,
voor Stappenactie “Elke stap telt!” en/of “Blik op de olifant!” om geld in te zamelen voor Omarm Olifanten. Sponsor jij mij alsjeblieft? Dat is (oli)FANTASTISCH!

(Neem een vel papier, schrijf de onderdelen van de tabel over en vraag alle
vrienden/familie/kennissen/buren/collega’s en anderen om jou te sponsoren! 
REUZE bedankt voor jouw stappen!)

-De tabel hieronder is een voorbeeld, bekijk deze op laptop ipv telefoon voor de juiste weergave-

Naam donateur: (Email) Adres:

Sponsorbedrag

per km/ totaal:

Betaald:

website/ tikkie/contant/

eigen actiepagina

Blik/fles

ja/nee

1. Opa Opa@gmail.com  25 euro  eigen actiepagina ja
2. Tante Sjaan sjaan@hotmail.com 15 euro  tikkie ja
3. Collega papa piet@werkpapa.nl 5 euro website nee
4. Coach voetbal coach@voetbal.nl 10 euro contant ja
5. Buurvrouw Loes loes@buurvrouw.nl 1 euro per km,  20 euro totaal eigen actiepagina ja
6. Vriendin mama claire@vriendinmama.nl 50 euro  tikkie nee
7. Oom Patrick patrick@rijkeoom.nl 2 euro per km, 40 euro totaal contant ja
8. Teammaat tennis Titus@tennis.nl 10 euro website ja
Enzovoort enz. Enzovoort enz. Enzovoort enz. Enzovoort enz. Enzovoort enz.

 

Laat voor info de donateurs deze pagina zien,
of stuur de link van deze pagina mee met je vraag voor sponsoring. 

 

Omarm Olifanten - Ze zullen het niet vergeten