Dier en Maatschappij

 

Dieren zijn niet weg te denken uit de modern samenleving. Wij delen onze wereld met maar liefst 840 miljoen honden en katten, bijna 22 miljard landbouwdieren, en talloze wilde dieren. Hun gezondheid en hun welzijn zijn essentieel voor ons allemaal. 

De faculteit Diergeneeskunde is hét veterinaire kenniscentrum in Nederland, en richt zich op diergeneeskundig onderzoek, onderwijs en (gespecialiseerde) patiëntenzorg. Deze unieke positie brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee en de voortdurende inzet voor meer dierenwelzijn en een verantwoorde omgang met onze dieren.

Want wij kunnen niet zonder hen…  

 

     

Lees meer Lees minder

Hygieia weekplannersactie voor 'Een asieldier heeft ook recht op goede zorg'

25-11-2022 | 17:30

Studievereniging Hygieia van de studie Diergeneeskunde organiseert jaarlijks de weekplannersactie. De weekplanner staat vol met foto's van huisdieren, ingestuurd door studenten. Met aankoop van een planner steun je het project ‘Een asieldier heeft ook recht op goede zorg’ van Vrienden Diergeneeskunde, want alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Veel gezelschapsdieren zitten een gedeelte van hun leven in een asiel. Dit kan een stressvolle ervaring zijn door de vele onbekende geuren, geluiden en andere dieren. Door de stress zijn dieren in het asiel gevoeliger voor infecties. Shelter Medicine zorgt voor meer kennis over het houden van gezelschapsdieren in een asiel. Hierdoor kunnen veterinaire instrumenten effectiever worden ingezet, zodat gezelschapsdieren gezond blijven en sneller herplaatst kunnen worden. Het project ‘een asieldier heeft ook recht op goede zorg’ van Vrienden Diergeneeskunde steunt Shelter Medicine zodat het zich kan blijven bezighouden met het onderzoek naar het houden van dieren in een asiel. 

Wil jij de de actie van Hygieia een warm hart toedragen? Bestel dan deze door Hygieia ontworpen planner voor maar €10,-!

Bestellen kan via de volgende link en is mogelijk tot 11 december, klik hier voor het bestelformulier.

Wij willen Hygieia hartelijk bedanken voor deze fantastische actie en de inzet voor Vrienden Diergeneeskunde! Wil je meer weten over het Shelter Medicine project? Lees het hier.

 

Lees meer | Bekijk alle