Omarm Olifanten - Ze zullen het niet vergeten.
DONATIE en/of AANMELDEN: Stappenactie "Elke stap telt!"
DONATIE en/of AANMELDEN: Actie "Blik op de olifant!"
SPONSORFORMULIER: Stappenactie "Elke stap telt" & Actie "Blik op de olifant!"
Belangrijk! Èlke stap telt, dus niet alleen de kilometers van de Avond4daagse, maar ook wandelingen -met de hond- in bos, op het strand of heide, avonturen in de zomervakantie en/of andere momenten mag je allemaal laten sponsoren voor Stappenactie "Elke stap telt!". Verzamel tijdens het lopen direct alle statiegeldblikjes en -flesjes die je tegenkomt, vraag ze ook aan iedereen om je heen en lever ze in voor actie "Blik op de olifant!"
Benieuwd naar 👉 VIERDE Olifantenmarkt? Alle acties? Mijn missie? Hoe jij mee kunt strijden? Berichtjes van donateurs? Nieuws?
Het herpesvirus; een verschrikkelijke ziekte
Het olifantje werd ziek. Alles werd geprobeerd, maar het had geen effect. Binnen 18 uur was er van het 900 kilo wegende sterke, vrolijke dier niets meer over. Ze heeft het niet gered. Het herpesvirus won. Dat geeft een brok in mijn keel.
Op 7 april 2020 verloor Dierenpark Amersfoort de driejarige Yunha. Helaas werd 28 april 2021 een grote vrees werkelijkheid. Haar driejarige halfbroertje Thabo moest worden ingeslapen, omdat het herpesvirus ook van hem de strijd won.
Yunha & Thabo, 21 september 2019
De harde feiten
Wist je dat...
- Het herpesvirus (EEHV-HD) doodsoorzaak nr. 1 is bij Aziatische olifanten?
- Behandelen van het herpesvirus nauwelijks kans op slagen heeft?
- Het herpesvirus moeilijk te herkennen is?
- Het herpesvirus een serieuze bedreiging voor de soort is?
- Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht de strijd aan gaat tegen het herpesvirus?
Lees hier de uitleg van deze feiten.
Zou ík iets kunnen doen?
Om hen te steunen heb ik, als vrijwilligster en olifantliefhebster, deze campagne opgestart. Het onderzoek kan doorgaan als er donaties binnen komen om deze strijd voort te zetten. Daar is geld voor nodig. Veel geld. Er is al ruim 430.000 euro aan donaties opgehaald. Onder andere door bijdrage van het Wildlife Fund van Dierenpark Amersfoort en vanuit de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation. Onderdeel daarvan is het bedrag op de teller van Omarm Olifanten, bovenaan op deze campagnepagina.
Er is naar verwachting van de onderzoekers zo'n 230.000 euro nodig voor het vervolg. Er kan geen belofte worden gedaan, maar de onderzoekers zetten zich volledig in binnen deze strijd. Ik zal mij inzetten om (een deel van) dit overige bedrag binnen te halen. Hierbij krijg ik alle steun en medewerking van Marjo Hoedemaker (Senior Zoo Advisor - oprichter Marjo Hoedemaker Elephant Foundation), Pascaline van der Linden en Maureen Skiller (Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht).
Samen met jou, de rest van Nederland, en wellicht op een gegeven moment zelfs internationaal, wil ik geld inzamelen voor dit onderzoek.
Strijd ook mee!
- Jij kunt een bedrag doneren via de gele knop "DONEER NU".
- Jij kunt zelf actie(s) ondernemen, via de knop "START ACTIE".
- Het wordt mogelijk je aan te sluiten bij "Acties" die op deze projectpagina worden ondernomen.
- Kijk voor meer informatie ook in "Strijd mee!".
Ik ben heel benieuwd naar wat jíj gaat doen voor de olifanten. Hoe groot of hoe klein, het is allemaal heel fijn. Een ieder kan iets betekenen en iedere euro is een stap dichter bij het doel.
Volg en deel Omarm Olifanten
Ik zou het heel fijn vinden als je de campagne blijft volgen. Dan zul je de aankomende weken, maanden en jaren (?!) op deze campagnepagina de verschillende acties zien verschijnen.
De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.
Deel ook alsjeblieft alle informatie van de campagne zoveel mogelijk op social media, met vrienden, familie, kennissen, buren, collega’s, dorps- en stadsgenoten. Zodat de campagne als een olie(fant)vlek over Nederland (en daarbuiten) zal spreiden.
ANBI status Vrienden Diergeneeskunde
Alle geldstromen lopen via het fonds Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht, die een ANBI-status heeft. Elke euro wordt digitaal bijgeteld op de teller op deze campagnepagina. Alles is transparant en voor elke donateur of belangstellende te zien op deze website.
Deze ‘kleintjes’ verdienen een grootse toekomst!
Wij zijn met z’n allen van groot belang voor deze grote reuzen. Dit prachtige dier mag niet uitgestorven raken. Samen strijden wij tegen het herpesvirus bij de olifant. Deze campagne heeft als doel daar donaties voor op te halen en de geldstroom door te laten gaan. Zolang dit het geval is, kan het onderzoek voortgezet worden.
Samen zetten we ons in zodat onze (achter)(klein)kinderen in de toekomst ook nog olifanten kunnen zien. In dierenparken, in opvangcentra en in het wild.
Mijn doel is ook om ieder te stimuleren om alle liefde, het enthousiasme, de betrokkenheid om te zetten in actie. Actie voor de olifanten!
Ik wil graag laten zien dat als jij je hard (en je hart) inzet, je een hele hoop kunt bereiken.
Omarm Olifanten
Ze zullen het niet vergeten.
Grote groeten 🐘
Aafke
De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.
Waarom deze campagne?
De campagne Omarm Olifanten, heb ik - als olifantenliefhebber en voorstander van het feit dat we àlles moeten proberen te doen om de olifant te laten voortbestaan - ontwikkeld.
Het overlijden van Yunha in Dierenpark Amersfoort, de afwachting van het nieuwe kalfje van Indra, het nieuws over de ontwikkeling van het vaccin en alle betrokkenheid op verschillende facebookgroepen en apps met olifantenliefhebbers, gaven mij aanleiding deze campagne op te zetten. Nadat ook Yunha's halfbroertje Thabo overleed aan het virus, maakte mij dit nog strijdbaarder.
Liefde omzetten in actie
Het leek mij prachtig de aandacht van zoveel olifantliefhebbers om te zetten in een project voor de olifanten, waarna ik contact zocht met de grootse olifant- en zookenner Marjo Hoedemaker (Senior Zoo Advisor).
Toen mijn man, zoontje en ik een beeld van hem kochten sprak hij de woorden; wij zetten ons in zodat de (klein)kinderen van jouw zoontje ook nog olifanten kunnen zien. Dit is mij bijgebleven en hij leek mij de perfecte persoon om samen mee te kijken naar mogelijkheden voor een project rondom het genereren van donaties.
Vol enthousiasme ging Marjo hierin mee en legde hij voor mij ook contact met de Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht. Inmiddels is een en ander in samenwerking met hem, Inga Wolframm, Pascaline van der Linden, Anna Wonder en Maureen Skiller (Vrienden Diergeneeskunde) ontwikkeld en zul je de aankomende dagen, weken, maanden, jaren (?!) op deze campagnepagina de verschillende acties zien verschijnen. En samen met een hoop anderen deelnemen en ondersteunen.
Vrijwilliger met steun
Binnen de campagne krijg ik alle steun en medewerking van Marjo, Pascaline, Anna en Maureen. Echter gaat er geen cent van de campagne naar mij.
Ik doe dit als vrijwilliger.
In 2015 ben ik zelf ernstig ziek geworden en kon daardoor helaas niet terugkeren in het werkzame leven. Misschien is het wel juist dáárom dat het verhaal van de olifanten mij zo raakt. Via Omarm Olifanten creëerde ik een manier waarop ik al mijn kennis, kunde, ervaring, vaardigheden en vooral ook passie en enthousiasme tòch kan inzetten. Zo kan ik onderdeel zijn van de maatschappij en iets betekenisvols doen voor de wereld. Bovendien vind ik het ontzettend belangrijk een voorbeeld te zijn voor mijn zoon Noah.
Ik doe dit als moeder die graag haar (klein)kind(eren) meeneemt naar een dierenpark of in het wild om een olifant te zien, niet ze ooit aan te hoeven wijzen in een boekje, als uitgestorven soort...
Mijn wens is om met z’n allen te strijden tegen het herpesvirus bij de olifant. Deze campagne heeft als doel om elke olifant in de wereld onder de acht jaar gezond te hebben, te krijgen en te houden. En dus donaties op te halen voor het onderzoek naar het herpesvirus.
Maar mijn doel is ook om ieder te stimuleren om alle liefde, het enthousiasme, de betrokkenheid om te zetten in actie. Actie voor de olifanten!
Op 12 november 2020 kwam het blijde nieuws dat er weer een klein kalfje in de olifantenfamilie geboren is: Yindi. Een naam die ook wel staat voor "zon", "licht" en "zilver meisje". Laten we hopen dat de komst van Yindi de start van een lichte(re), positieve periode zal zijn! Haar geboorte geeft mij ook weer extra veel reden en zin om door te pakken met de campagne van Omarm Olifanten. Dit 'kleine' hummeltje moet natuurlijk de kans krijgen op te groeien tot net zo'n mooie, grote dame als War War, Indra en Kina. Gelukkig heeft ze ruim vijf maanden heerlijke boevenstreken uit kunnen halen met haar grote broer Thabo, tot ook hij helaas de strijd tegen het virus verloor. Laten we ons samen inzetten zodat Yindi dit lot bespaart zal blijven.
Het onmogelijke mogelijk maken en dromen werkelijkheid laten worden. Het is mijn levensmissie.
Ik wil graag laten zien dat als jij je hard (en je hart) inzet, je een hele hoop kunt bereiken. In het verleden nam ik deel aan een heel aantal projecten voor goede doelen, dus ik wéét hoeveel er mogelijk is als je in actie komt.
En vooral, dat elke stap telt.
Het is mooi om te horen dat ik er inmiddels vele anderen mee geïnspireerd heb hun hart in actie te laten komen. Jíj bent meer dan welkom om je ook aan te sluiten!
Strijd jij ook mee?!
Omarm Olifanten
Ze zullen het niet vergeten.
Grote groeten 🐘
Aafke
Omarmen - mijn missie
Het totaal onmogelijke mogelijk maken. Dromen werkelijkheid laten worden. Het is mijn levensmissie.
Echter: het toilet bereiken vanaf mijn bed is vele dagen al een moeilijke opgave, met looprekje of wandelstok en al.
En toch ging ik de uitdaging aan. En toch heb ik het vandaag geflikt.
Dè tocht van 33 kilometer van Ouwehands Dierenpark Rhenen naar DierenPark Amersfoort heb ik geheel volbracht. En dat zelfs àchter de rolstoel en geen moment erin. Omdat ik mezelf fysiek en mentaal extreem wilde uitdagen.
Een inspiratie wil zijn voor anderen.
Een voorbeeld wil zijn voor mijn zoon Noah.
De wereld laten zien dat als jij je hard (en je hart) inzet er bijzondere dingen mogelijk kunnen worden.
Totaal op mentale kracht. Wilskracht. Levenskracht. Vierkracht; omdat het combineren van veerkracht en vieren van het leven echt bij mij hoort.
Na alle schouderklopjes, cadeautjes en applaus aan anderen durf ik hier te zeggen: ik ben ongelofelijk TROTS op mezelf!
Dat ik na weken dag en nacht dingen regelen, vele contacten aangaan en onderhouden, persberichten schrijven, interviews en fotoshoots doen, materiaal schieten en afmonteren tot filmpjes, de campagnepagina van Omarm Olifanten up to date maken en houden, mensen betrekken en enthousiasmeren, alle socials verspreiden… op dit moment compleet uitgeteld maar ontzettend trots op mezelf in mijn bedje lig.
Omarm Olifanten doe ik als vrijwilliger. Als ik niet zo ziek zou zijn dan zou ik dit -of iets in deze strekking- als werk kunnen en willen doen.
Nu steek ik als vrijwilliger alle liefde, enthousiasme en energie er in om toch íets te kunnen doen dat raakt aan alle vlakken die ik door uitval van mijn lichaam niet meer betrouwbaar binnen een gangbare werkomgeving kan doen.
Mijn wil is er wel. Ik bezit nog altijd de kennis en de ervaring. Heb nog steeds kracht om anderen mee te nemen in mijn missies. Te enthousiasmeren. Te inspireren. Uit te dagen. Contacten aan te gaan en te onderhouden. Anderen in de peiling te houden. Steun te geven en te begeleiden. Een luisterend oor of troostende schouder te bieden.
Dat vraagt enorm veel tijd, enorm veel aandacht en enorm veel energie.
Het geeft mij daarin geregeld een enorme teleurstellend gevoel als het erop lijkt dat niet -voldoende- wordt gezien hóeveel dat kost. Dat het lijkt alsof het voor lief wordt genomen wat mijn rol is.
Misschien komt dit doordat ik het zó belangrijk vind dat iedereen credits krijgt en ik dat dus zelf volop uitdeel, dat ik vergeet ook credits voor mezelf op te eisen.
Misschien doordat ik geen of nauwelijks nadruk wil leggen op het feit hoeveel het mij mentaal en fysiek kost, mede doordat ik zo ziek ben, omdat ik niet wil dat het daar om draait. Echter is het wel mijn werkelijkheid. En dat heeft een grote impact. En hoe groot mijn glimlach ook kan zijn, alle pijn en ongemakken zijn een feit, de tol is hoog.
Misschien komt het doordat ik er zo sterk in ben te laten doen lijken alsof het ‘gewoon’ is.
Maar het is niet gewoon. Het is heel bijzonder. Heel speciaal.
Dit ondanks alles toch te kunnen doen. Echt voluit te dóen.
Al krijg ik van anderen geregeld de term superwoman of powervrouw opgeplakt -zeker na dit soort ondernemingen-; ik ben er geen ster in mezelf daarin een podiumplaats te geven.
En ja, ondanks dat ik onmogelijke dingen mogelijk maak, bèn ik geen superheld.
Ik ben ook maar ‘gewoon’ een mens, dat net als ieder ander heel graag de credits en waardering ontvangt voor alle input.
Bij deze geef ik die mijzelf en zal ik voortaan iets minder bescheiden zijn. Óók mijn eigen rol benoemen, zodat anderen er niet te makkelijk aan voorbij kunnen en mogen gaan. Te voorkomen dat ik steeds een weg moet vinden, te begrijpen waarom het misschien door een ander zo wordt gedaan -of nagelaten-, het te moeten slikken en er mee te moeten dealen.
Omdat het zonde is van alle positiviteit die ik er in pomp waar dan een braam in komt.
Als ik die plek durf te claimen, zal het op een gegeven moment echt zo zijn dat mensen niet om mijn aandeel heen kunnen. Het zullen beseffen, zullen moeten benoemen en waarderen.
Aafke. Oprichtster van de campagne Omarm Olifanten. En alles dat daar bij hoort. Ze zullen me niet vergeten.
Campagnenaam Omarm Olifanten
Toen Marjo Hoedemaker na zo’n 29 jaar een van “zijn” olifanten terug zag en haar riep, denderde ze over de vlakte om hem te begroeten. Het gezegde “een olifantengeheugen’ is dus écht ergens op gebaseerd.
In het geval van deze campagne gaat het erom dat wij de olifanten niet mogen vergeten. Niet alleen op dit moment, door actie voor ze te ondernemen, maar zeer zeker ook niet mogen vergeten in de toekomst. De olifant mag niet uitgestorven raken.
Om die reden moeten we praten over de spreekwoordelijke 'olifant in de kamer'. Het letterlijke en figuurlijke grote probleem dat helaas bestaat. Dat een groot percentage van de olifantjes onder de 8 jaar komt te overlijden aan het herpesvirus. Het probleem omarmen en samen in actie komen.
Door samen te strijden tegen het herpesvirus bij de olifant.
Vandaar de campagnenaam en het logo;
De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.
* Disclaimer: Het deelnemen aan een van de acties en/of organiseren en uitvoeren van een eigen actie van of voor de campagne Omarm Olifanten ten bate van Vrienden Diergeneeskunde (Utrechts Universiteitsfonds) is geheel voor eigen risico van degene die de actie organiseert en/of uitvoert. Omarm Olifanten, Utrechts Universiteitsfonds, Universiteit Utrecht en haar medewerkers, alsmede door haar ingeschakelde andere personen en/of organisaties zijn derhalve niet aansprakelijk voor schade of enig letsel, opgelopen of veroorzaakt door de deelnemer voorafgaand aan, tijdens of na afloop van een actie.
Ben je onder 18 jaar? Vraag dan wel toestemming van je ouders of je mee mag doen aan actie(s) van of voor Omarm Olifanten!
Maak en plaats nooit foto's van anderen zonder hiervoor expliciet toestemming te hebben gevraagd. Ben je onder 18 jaar? Vraag dan wel toestemming van je ouders of je met beeldmateriaal online mag staan. Als er anderen op je foto staan en je hebt geen toestemming, zorg dan dat je ze onherkenbaar maakt ivm privacyrecht.
Heb je vragen of feedback? Laat het mij alsjeblieft weten op omarmolifanten@gmail.com. Door het zenden van een e-mailbericht aan omarmolifanten@gmail.com of aan te melden als teamlid van een actie(s) geef je mij toestemming om via dat e-mailadres contact met je op te nemen over de actie(s).
Actie(s) campagne Omarm Olifanten:
Lees hieronder over: VIERDE Olifantenmarkt, Derde (!) editie Olifantenmarkt, Omarmen - mijn missie, Job (15) stapt 26 oktober 2022 van Afrika naar Azië, Olifantenmarkten in DierenPark Amersfoort zorgen voor overstijgen van magische grens van -ruim- 10.000 euro op de teller, Beeldenverkoop exclusieve Zimbabwaanse kunst, T-shirt ontwerpwedstrijd & Stappenactie "Elke stap telt!", Meet & Greet met Marjo Hoedemaker bij de olifanten van DierenPark Amersfoort
VIERDE Olifantenmarkt
Omarm Olifanten komt wederom in actie met VIERDE (!) Olifantenmarkt in DierenPark Amersfoort
In de weekenden van 6&7 en 20&21 juli mag iedereen weer een olifantenitem of leuke hoed komen uitzoeken.
REUZE dankbaar als daar een (liefst zo groot mogelijke) donatie tegenover kan staan. Iedere donatie maakt het verschil voor de gezondheid & toekomst van de olifant.
Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Elke stap telt. Elke euro telt. Doneer:
https://dierenmaatschappij.vriendendiergeneeskunde.nl/project/omarmolifanten/donate/choose
De olifant wordt namelijk met uitsterven bedreigd door het verschrikkelijke EEHV (elephant endotheliotropic herpesvirus). Onderzoekers van Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht, willen deze nachtmerrie van een ziekte voorgoed stoppen. Dankzij eerdere grootse steun zijn belangrijke stappen gezet. Het onderzoeksteam heeft nieuwe, betrouwbare diagnostische testen ontwikkeld om de olifanten beter te monitoren. Een essentiële stap in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van olifanten. Er is ook meer inzicht gekomen in het ontstaan van de ziekte. Hierdoor komen we steeds dichter bij een vaccin en effectieve behandeling.
Daarom is het ENORM hard nodig dat een geldstroom blijft bestaan. Vrijwilligers van Omarm Olifanten komen dus wéér in actie met deze Olifantenmarkt. Vier dagen om het 4-jarig jubileum van Omarm Olifanten te vieren!
Kom jij óók in actie?! Kom langs en/of doneer via bovenstaand tikkie.
Je vindt ons bij het olifantenverblijf van DierenPark Amersfoort. Samen kunnen we het bedrag van ruim 9000 euro van de eerste drie Olifantenmarkten fors overstijgen…!
Samen in de strijd tegen het herpesvirus bij olifanten.
Omarm Olifanten - Ze zullen het niet vergeten
DERDE (!) Editie Olifantenmarkt 17 & 18 februari 2024
Na twee succesvolle Olifantenmarkten bij het olifantenverblijf van DierenPark Amersfoort in 2021 en 2022, was het in februari 2024 dan eindelijk zover: de derde editie! Er stonden alweer honderden, (zo niet duizenden!), olifantjes te trappelen om met een nieuw baasje mee naar huis te gaan; hopelijk in ruil voor een mooie donatie.
De eerdere edities brachten ruim 6000 euro op, dus ik had goede hoop dat na dit weekend de teller steeds meer richting de 20.000 euro zou klimmen. En dat zou niet alleen (oli)fantastisch leuk zijn, maar ook van groot belang voor de vordering van het onderzoek naar het EEHV-virus bij olifanten.
De donateurs hebben allerminst teleurgesteld; de muntjes rolden, de flappen werden getrokken, de QR-code werd veelvuldig gescand en ook op deze campagnepagina kwamen er donaties binnen. Op dinsdag 5 maart 2024 mocht ik dan ook met grote trots een cheque overhandigen aan onderzoekster Tabitha Hoornweg in het laboratorium. Met dit geweldige bedrag staat de teller inmiddels op bijna 17.000 euro!
Verslag van dè grote dag; de wandelactie van Job was top!
Door het bladerdek van een prachtig mistige laan richting Ouwehands Dierenpark Rhenen piepten nieuwsgierig de zonnestralen tevoorschijn. Het weerbericht gaf het ook al aan; het beloofde een mooie dag te worden.
Job, Josefien, Anouk, Hennie, Lotte en ik zouden de wandeltocht van bijna 33 kilometer starten. Pascaline van Vrienden Diergeneeskunde was aanwezig om ons een enorm hart onder de riem te steken met een kaart vanuit alle betrokkenen bij het onderzoek naar het EEHV herpesvirus bij olifanten.
Tezamen hadden we de eer achter de schermen te mogen kijken bij de olifanten. Een enorm warm welkom en mooi uitleg over deze Afrikaanse reuzen volgde. Prachtig ze van zo dichtbij te mogen aanschouwen en te beseffen hoe belangrijk het is dat dit jonge olifantje mag uitgroeien tot een volwassen olifantenstier.
Annelies, de moeder van Job, zorgde voor allerlei lekkers, dus we konden met gevulde tassen en buikjes vol goede moed -iets later dan gepland- de eerste stappen zetten.
Een kilometerslange route langs de weg volgde. Recht zo die gaat! Ieder op ons eigen tempo liepen we stap voor stap richting het eerste rustpunt bij de Groene Entree Amerongen. Onderweg werden er zelfs nog contant en digitaal donaties opgehaald. Mede door alle media-aandacht zagen we de teller langzaamaan opkruipen. We ontvingen toi toi toi filmpjes over de app. De eerste twee blaren werden gevormd, maar na een half uurtje op sokken lopen en daarna een blarenpleister en andere schoenen was dat probleem snel verholpen.
Een kopje thee of koffie met iets lekkers van de warme bakker; Annelies zorgde geweldig voor de interne mens. En ook als taxichauffeur bleek ze kwaliteiten te hebben, want Josefien ging na deze dappere eerste kilometers mee naar huis en ook Hennie nam even rust in de auto.
Onderweg spotten we de mooiste landschappen, bomen, herfstkleuren en vele verschillende paddenstoelfamilies. We hebben zelfs met rolstoel en al een berg beklommen en afgedaald. Hilariteit alom. In de mailbox van Omarm Olifanten belandde vervolgens een bericht met een verzoek voor een radio interview van RTV Utrecht/Radio M met Job, dus dat was nog een leuke opsteker.
De eerste twee etappes werden in een rap tempo afgelegd. Al videobellend met zoontje Noah legden we de laatste meters tot het rustpunt af. Aldaar werden we door een heel aantal lieve mensen opgevangen, bij La Place Maarsbergen. Weer werden we getrakteerd op allerlei lekkers, uit verschillende kofferbakken en vanuit het restaurant. Ook kregen we de fysieke krant AD Amersfoort in handen; (oli)fantastisch leuk onszelf met onze missie daarin terug te zien. Na nog een aantal bemoedigende knuffels besloot Lotte haar pootjes wat rust te geven en sloot Hennie weer aan voor de derde etappe. Ook Wim, de vader van Job, zou het volgende stuk met ons mee stappen.
Waar we eerder al dachten mooie natuur te hebben gezien, wandelden we tijdens dit stuk helemaal door prachtige gebieden. Heide, bos, duinen; we kwamen het allemaal tegen. Soms waren we -letterlijk, en soms zelfs een beetje figuurlijk- van de kaart, maar gelukkig lukte het zonder verdwalen onze tocht te vervolgen. Dapper stapten we voort door bergen herfstbladeren, ploegend door de mulle zandpaden en snelle fietsers ontwijkend. Dit was een bijzonder stuk qua omgeving, maar ook wel enigszins pittig. Langzaamaan begonnen de lijven wel aan te geven dat de kilometers gingen tellen. Gelukkig bleef ook de teller oplopen, dus we werden gestimuleerd door te zetten.
Met ietwat vertraging door de zwaardere paden werden we aan het eind van het natuurgebied opgewacht door Marjo Hoedemaker en Kyra. Samen wandelden we over het viaduct naar het volgende rustpunt, Restaurant Zuiver. Ook daar werden we onthaalt door een clubje enthousiaste mensen. Vol lof over de afgelegde 29 kilometer werd Job vertroeteld met een gigantisch stuk taart. Natasja, Kyra en mijn zoontje Noah sloten zich aan voor de laatste kilometers. Wim ging weer mee terug met Annelies, enkelen van de mensen die voor ons waren gekomen bleven achter voor een fijn diner of togen met de auto alvast naar DierenPark Amersfoort.
Stiekem schoven we even wat hekken opzij om door de tunnel te gaan richting Amersfoort. In de voorzichtige schemer legden wij het laatste stuk van de route af. Ik videobelde met een zeer trotse Pascaline hoe de hele tocht verliep. Job deed al wandelend zijn radio interview en hoopte ondertussen de finish te bereiken. Geweldig ook op deze manier media-aandacht te krijgen. De werkelijke afstand bleek iets groter dan zijn wens èindelijk te arriveren. Er volgde nog een kort dansje bij een vrolijk muziekje uit een auto die wachtte voor de spoorovergang. De slagbomen openden zich en luidden daarmee de laatste meters in. In de verte ontwaarden we de lichtjes en borden van DierenPark Amersfoort.
De tranen biggelden bij een heel aantal over de wangen toen we onder luid gejoel en flink applaus werden binnen gehaald op het plein voor het park. We kregen vele knuffels van onze vrienden, familie en medewerkers van het park. We hadden het gehaald!
Om nog even te weten voor wie we deze enorme tocht ook alweer in de benen hadden, slenterden we tezamen naar de -aanzienlijk kleinere- Aziatische olifanten. Het leek wel alsof ze ons welkom wilden heten en niets wilden missen van dit feestelijke moment, want alle vier stonden ze vooraan op ons te wachten.
Job en ik werden naar voren gehaald voor een fotomoment bij de olifanten. Marjo benadrukte in zijn speech hoe (eigen)wijs Job was geweest deze tocht dan toch daadwerkelijk te ondernemen. Om deze dag nooit meer te vergeten -al is dat vrij onmogelijk!- ontving hij een prachtig bronzen olifant met daarin gegrafeerd “Job #1 - 26 oktober 2022”. Aangezien hij nog zo jong is en dit soort acties eigenlijk passen bij een volwassene van 21 jaar, werd als grote verrassing het bedrag voor deze wandelactie aangevuld tot een prachtige 2100 euro! Wat een (oli)fantastische opbrengst voor deze geweldige tocht.
De twee donateurs met de hoogste donaties ontvangen twee dagkaarten voor DierenPark Amersfoort inclusief een privérondleiding van Job. Weer een leuke dag om naar uit te kijken. Deze donateurs ontvangen per email een bericht.
De aftermovie volgt zodra al het beeldmateriaal verzamelt is en ik wat ben bijgekomen van deze enerverende dag.
We zijn ongelofelijk dankbaar voor de kanjers die met ons meewandelden, het prachtige weer de hele dag, voor de vele donaties, lieve cadeautjes en berichten, enthousiaste mensen die ons steunden online en langs de route, alle lekkere traktaties en goede zorgen. Wat zijn Job en ik trots dat we dit samen geflikt hebben! En wat hebben we ook genoten van alle mooie gesprekken en bijzondere, leuke, interessante, grappige momenten tijdens onze tocht. Door al deze hartjes onder onze riem was het mogelijk deze missie te volbrengen. We hebben laten zien dat je je hard (en je hart) kunt inzetten en zo een prachtig bedrag binnen kunt slepen. Samen in de strijd tegen het EEHV herpesvirus.
Proost! Op deze actie en iedereen die er bij betrokken was. Op de missie van Omarm Olifanten. Het onderstreept meer dan eens; Elke stap telt, elke euro telt! Het werd een mooie dag.
Omarmen - mijn missie
Het totaal onmogelijke mogelijk maken. Dromen werkelijkheid laten worden. Het is mijn levensmissie.
Echter: het toilet bereiken vanaf mijn bed is vele dagen al een moeilijke opgave, met looprekje of wandelstok en al.
En toch ging ik de uitdaging aan. En toch heb ik het vandaag geflikt.
Dè tocht van 33 kilometer van Ouwehands Dierenpark Rhenen naar DierenPark Amersfoort heb ik geheel volbracht. En dat zelfs àchter de rolstoel en geen moment erin. Omdat ik mezelf fysiek en mentaal extreem wilde uitdagen.
Een inspiratie wil zijn voor anderen.
Een voorbeeld wil zijn voor mijn zoon Noah.
De wereld laten zien dat als jij je hard (en je hart) inzet er bijzondere dingen mogelijk kunnen worden.
Totaal op mentale kracht. Wilskracht. Levenskracht. Vierkracht; omdat het combineren van veerkracht en vieren van het leven echt bij mij hoort.
Na alle schouderklopjes, cadeautjes en applaus aan anderen durf ik hier te zeggen: ik ben ongelofelijk TROTS op mezelf!
Dat ik na weken dag en nacht dingen regelen, vele contacten aangaan en onderhouden, persberichten schrijven, interviews en fotoshoots doen, materiaal schieten en afmonteren tot filmpjes, de campagnepagina van Omarm Olifanten up to date maken en houden, mensen betrekken en enthousiasmeren, alle socials verspreiden… op dit moment compleet uitgeteld maar ontzettend trots op mezelf in mijn bedje lig.
Omarm Olifanten doe ik als vrijwilliger. Als ik niet zo ziek zou zijn dan zou ik dit -of iets in deze strekking- als werk kunnen en willen doen.
Nu steek ik als vrijwilliger alle liefde, enthousiasme en energie er in om toch íets te kunnen doen dat raakt aan alle vlakken die ik door uitval van mijn lichaam niet meer betrouwbaar binnen een gangbare werkomgeving kan doen.
Mijn wil is er wel. Ik bezit nog altijd de kennis en de ervaring. Heb nog steeds kracht om anderen mee te nemen in mijn missies. Te enthousiasmeren. Te inspireren. Uit te dagen. Contacten aan te gaan en te onderhouden. Anderen in de peiling te houden. Steun te geven en te begeleiden. Een luisterend oor of troostende schouder te bieden.
Dat vraagt enorm veel tijd, enorm veel aandacht en enorm veel energie.
Het geeft mij daarin geregeld een enorme teleurstellend gevoel als het erop lijkt dat niet -voldoende- wordt gezien hóeveel dat kost. Dat het lijkt alsof het voor lief wordt genomen wat mijn rol is.
Misschien komt dit doordat ik het zó belangrijk vind dat iedereen credits krijgt en ik dat dus zelf volop uitdeel, dat ik vergeet ook credits voor mezelf op te eisen.
Misschien doordat ik geen of nauwelijks nadruk wil leggen op het feit hoeveel het mij mentaal en fysiek kost, mede doordat ik zo ziek ben, omdat ik niet wil dat het daar om draait. Echter is het wel mijn werkelijkheid. En dat heeft een grote impact. En hoe groot mijn glimlach ook kan zijn, alle pijn en ongemakken zijn een feit, de tol is hoog.
Misschien komt het doordat ik er zo sterk in ben te laten doen lijken alsof het ‘gewoon’ is.
Maar het is niet gewoon. Het is heel bijzonder. Heel speciaal.
Dit ondanks alles toch te kunnen doen. Echt voluit te dóen.
Al krijg ik van anderen geregeld de term superwoman of powervrouw opgeplakt -zeker na dit soort ondernemingen-; ik ben er geen ster in mezelf daarin een podiumplaats te geven.
En ja, ondanks dat ik onmogelijke dingen mogelijk maak, bèn ik geen superheld.
Ik ben ook maar ‘gewoon’ een mens, dat net als ieder ander heel graag de credits en waardering ontvangt voor alle input.
Bij deze geef ik die mijzelf en zal ik voortaan iets minder bescheiden zijn. Óók mijn eigen rol benoemen, zodat anderen er niet te makkelijk aan voorbij kunnen en mogen gaan. Te voorkomen dat ik steeds een weg moet vinden, te begrijpen waarom het misschien door een ander zo wordt gedaan -of nagelaten-, het te moeten slikken en er mee te moeten dealen.
Omdat het zonde is van alle positiviteit die ik er in pomp waar dan een braam in komt.
Als ik die plek durf te claimen, zal het op een gegeven moment echt zo zijn dat mensen niet om mijn aandeel heen kunnen. Het zullen beseffen, zullen moeten benoemen en waarderen.
Aafke. Oprichtster van de campagne Omarm Olifanten. En alles dat daar bij hoort. Ze zullen me niet vergeten.
Wandelactie Job (15) van Ouwehands Dierenpark naar DierenPark Amersfoort 26 oktober 2022
Job vertrekt woensdag 26 oktober 2022 -een dag na zijn verjaardag- om 9 uur van de Afrikaanse olifanten in Ouwehands Dierenpark Rhenen en wandelt naar de Aziatische olifanten in DierenPark Amersfoort. Tijdens deze tocht van bijna 33 kilometer krijgt Job steun van zijn ouders, zusje, vrijwilligers en collega's.
Met deze actie wil Job meer aandacht creëren voor het onderzoek en zoveel mogelijk geld ophalen. Binnen het onderzoek naar het EEHV herpesvirus wordt er gekeken naar snellere diagnostisering, een betere behandeling en de ontwikkeling van een vaccin. Zijn teller is al over de €1000, maar elke euro extra is zeer welkom, want er is veel geld nodig om het onderzoek voort te kunnen zetten.
Elke stap telt, elke euro telt.
Als mensen zich geïnspireerd voelen is het fijn als ze ons komen aanmoedigen, zich aansluiten tijdens de tocht, dit bericht uitdragen en zo donateurs zoeken, of zelf een actie starten.
Route Ouwehands Dierenpark Rhenen naar DierenPark Amersfoort
Loop je mee? (Oli)fantastisch!
Zorg goed voor jezelf en denk daarbij aan de volgende aspecten:
- Train je kilometers.
- Regel vervoer naar het startpunt waar je wilt aansluiten en zorg dat je bij je eindpunt weer wordt opgehaald.
- Rust goed uit voor de tocht en zeker ook daarna.
- Draag goede schoenen en neem eventueel een reservepaar mee zodat je kunt omwisselen, dat scheelt blaren.
- Neem voor de zekerheid (blaren)pleisters mee.
- Draag comfortable kleding in laagjes. Denk ook aan een paraplu en/of regenbestendige kleding, voor het geval dat.
- Breng in je rugzak genoeg drinken, eten en wat lekkers mee. In verband met voorkeuren en allergiën is het verstandig dat ieder zorg draagt voor zijn of haar eigen favorieten om deze tocht te kunnen volbrengen.
- Neem je grootste pakket aan enthousiasme mee, zodat we samen op een positieve manier de strijd tegen het herpesvirus aan kunnen gaan!
* Het meewandelen aan de tocht en/of organiseren en uitvoeren van een actie voor de campagne Omarm Olifanten ten bate van Vrienden Diergeneeskunde (Utrechts Universiteitsfonds) is geheel voor eigen risico van degene die de actie organiseert en/of uitvoert. Omarm Olifanten, Utrechts Universiteitsfonds, Universiteit Utrecht en haar medewerkers, alsmede door haar ingeschakelde andere personen en/of organisaties zijn derhalve niet aansprakelijk voor schade of enig letsel, opgelopen of veroorzaakt door de deelnemer voorafgaand aan, tijdens of na afloop van een actie.
Job (14) stapt 26 oktober 2022 van Afrika naar Azië (mèt WINACTIE voor jou! )
Slechts twaalf jaar oud was Job Nagel toen hij zijn plan voorlegde om geld in te zamelen voor Omarm Olifanten. Door de geldende maatregelen kon zijn actie eerder helaas nog niet doorgaan, maar zoals hij al die tijd zei: wat in het vat zit, verzuurt niet.
En nu is het dan éindelijk zover, als voorloper van Stappenactie "Elke stap telt!": Job gaat wandelen van de Afrikaanse Olifanten in Ouwehands Dierenpark Rhenen naar de Aziatische Olifanten van DierenPark Amersfoort!
Exact over een week -op woensdag 26 oktober- zal hij, samen met de vrijwilligers die -delen van de route- aansluiten, om 9.00u. starten aan zijn tocht van bijna 33 kilometer!
Vanzelfsprekend zal ik kijken waar ik -met rolstoel- ook (gedeeltelijk) aan zal sluiten, maar vooral maak ik een enorm diepe buiging voor dit onwaarschijnlijk bijzondere initiatief!
Job is, net als zijn grote voorbeeld Marjo Hoedemaker, dierenliefhebber in hart en nieren en mag zich sinds kort met gepaste trots “Gids” noemen in DierenPark Amersfoort. Vol liefde en enthousiasme neemt hij jong en oud mee door het park en deelt zijn passie voor het dierenrijk.
Natuurlijk loopt hij dus niet voor niets: hij wil graag nog meer awereness creëren voor het onderzoek naar het EEHV virus bij olifanten èn de teller van de campagne flink laten oplopen.
Welke bedrag sponsor jíj voor deze (oli)fantastische actie?
Hoe hoger het bedrag, hoe beter; voor de olifanten èn voor jezelf…
WINACTIE: De 2 donateurs met de hoogste donaties voor zijn wandeltocht krijgen 2 tickets voor DierenPark Amersfoort inclusief een privé rondleiding door het gehele park, van gids Job!
Zet zelf dus vooral een leuke actie (flessen inzamelen/sponsorlijst etc etc) op om jóuw donatie zo hoog mogelijk te maken, want deze prijs wil je absoluut winnen!
Deel dit bericht vooral ook met vrienden, familie, kennissen, collega’s, clubgenoten en anderen. Vertel het door, stuur het door, deel dit bericht.
Samen in de strijd tegen het herpesvirus!
Elke stap telt, elke euro telt. Vóór de lancering van zijn Wandelactie stond er 255 euro op de teller en momenteel is hij voorbij de magische grens van 1000 euro! Vanzelfsprekend ben ik (oli)fantastisch trots op mijn VIP - vrijwilliger!
Job is jarig 25 oktober -een dag voor de actie-, dus hoe leuk zou het zijn als we met z’n allen een extra feestelijk tintje kunnen toevoegen aan het begin van zijn 15e levensjaar, met een geweldig bedrag voor zijn tocht?!
DONEER: https://dierenmaatschappij.vriendendiergeneeskunde.nl/actie/job-nagel/donate
* De twee winnaars worden donderdag 27 oktober bekend gemaakt!
Olifantenmarkten in DierenPark Amersfoort zorgen voor overstijgen magische grens van -ruim- 10.000 euro op de teller: 3e editie in aantocht
Gelukkig was de wereld weer zover dat het mogelijk was een actie te ondernemen voor de olifanten. Vlak voorbij het olifantenverblijf in DierenPark Amersfoort werd het weekend van 4 & 5 september 2021 de eerste Olifantenmarkt voor Omarm Olifanten georganiseerd. Meer dan 1000 olifantjes vonden een nieuw thuis en de donaties stroomden binnen.
De wens en hoop was groot dat het verhaal van de vrijwilligers en uitleg op de borden, de bezoekers zou stimuleren tot het doen van een donatie voor het onderzoek naar het herpesvirus bij olifanten. Elke stap telt, elke euro telt.
Het zonnige weer, de prachtige kraam en de vrolijke, feestelijke kleding van de enthousiaste vrijwilligers droegen bij aan het verkrijgen van vele gulle donaties.
Tot grote vreugde en voorbij alle hoop en verwachtingen kon er na dat weekend een bedrag van 3302,91 euro bijgeschreven worden op de teller!
Sindsdien ontving ik geregeld berichten van geïnteresseerden en andere vrijwilligers wanneer er nogmaals een Olifantenmarkt zou plaatsvinden. Duizenden olifantjes vonden inmiddels hun weg naar DierenPark Amersfoort en naar de zolders van de verschillende vrijwilligers. We stonden allemaal te trappelen tot deze nieuwe editie plaats kon vinden en het weekend van 24 & 25 september was het dan eindelijk zover: de 2e Olifantenmarkt voor Omarm Olifanten was een feit!
Hoewel het de eerste dag van het weekend niet wilde stoppen met regenen, mocht dit de pret niet drukken; mijn team met enthousiaste vrijwilligers heeft zich de gehele dag heel hard (en met heel hun hart!) vrolijk ingezet om onze missie uit te dragen en zoveel mogelijk olifantjes een nieuw onderkomen te geven -hopelijk in ruil voor een mooie donatie. Ondanks het weer was het bedrag dat we bij konden tellen voor het onderzoek ruim 900 euro.
De volgende ochtend begon voorspoedig met prachtige zonnestralen door de optrekkende mist. De kracht van die zon gaf ook de vrijwilligers en bezoekers van DierenPark Amersfoort een enorme boost: er ontstonden prachtige gesprekken, mooie momenten en de donaties kwamen gul onze kant op. Met (oli)fantastisch grote trots kan ik dan ook mededelen dat deze 2e editie de teller met een bedrag van 2763,61 euro doet oplopen. De overboeking hiervan zal eerdaags plaatsvinden en daarmee zal de magische grens van de eerste 10.000 euro op de teller -ruim- worden overstegen!
En je zult het niet geloven, maar ontzettend moe -en zeer voldaan!- werd tijdens de (kinder)champagne aan het eind van dit weekend door de vrijwilligers alweer geroepen: op naar editie nummer 3!
Ben of ken jij iemand met een -kleine of grote- collectie aan olifantenitems die gedoneerd mogen worden voor deze nieuwe editie? Stuur mij alsjeblieft een bericht via omarmolifanten@gmail.com of messenger van Facebook Omarm Olifanten.
Houd deze campagnepagina en de Facebookpagina van Omarm Olifanten in de gaten voor de exacte data van de volgende Olifantenmarkt.
Beeldenverkoop exclusieve Zimbabwaanse kunst
- Marjo Hoedemaker Elephant Foundation
Bij de Japanse tuin in Dierenpark Amersfoort staan een aantal prachtige beelden, gemaakt door bekende Zimbabwaanse kunstenaars. Deze beelden zijn te koop! Van de opbrengst gaat 30% naar de stichting voor het behoud van de olifanten op Sri Lanka, via de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation.
Gelukkig is het park weer mag open en kun jij de beelden daar live bezichtigen. Kijk nu vast op de website aan welk(e) beeld(en) jij jouw hart verliest en jezelf of een ander zult schenken!
Van elk verkocht beeld, waarbij jij bij aanschaf Omarm Olifanten benoemt, doneert Marjo Hoedemaker 100 euro aan mijn campagne Omarm Olifanten. Met aankoop van een (of meerdere!) van deze bijzondere kunstwerken maak je dus niet alleen jezelf enorm blij, maar steun je ook nog eens dubbelop de olifanten.
De twee beelden op de foto's hieronder hebben wij zelf met veel liefde geadopteerd. Zijn ze niet (oli)fantastisch?!
T-shirt ontwerpwedstrijd & Stappenactie "Elke stap telt!"
Wist jij dat:
- Jij ook mee kunt strijden voor de olifanten? Zodra het mogelijk is start de grote Stappenactie “Elke stap telt!”. (Helaas zat de eerder aangekondigde start van "na de zomervakantie" er niet in. Wat in het vat zit, verzuurd niet. Zodra er meer nieuws is over de Stappenactie hou ik je vanzelfsprekend via deze campagnepagina en facebook op de hoogte!) Voor elke kilometer die jij loopt vraag je aan vrienden, familie, kennissen en mensen die je tegenkomt, of ze jou willen sponsoren. Hoe meer kilometers jij loopt, hoe meer geld jij ophaalt! Daarom ook de naam “Elke stap telt!”, want met jouw stappen help je de olifanten.
- Mensen van alle leeftijden al gestart zijn met helpen? En dat deden ze door een ontwerp in te zenden voor een T-shirt voor de Stappenactie. Dank aan alle kunstenaars voor het inzenden van de prachtige ontwerpen! Ze zijn allemaal zo leuk geworden...! 🌈🐘🎨 Olifantenkenner Marjo, Inga & Pascaline van Vrienden Diergeneeskunde, Michelle & Alfred van Onori Fashion & Gifts en ik, van Omarm Olifanten, hebben 18 prachtige, eigenzinnige ontwerpen met olifanten mogen ontvangen voor op het T-shirt van de aankomende Stappenactie "Elke stap telt!". (Oli)Fantastisch! Een moeilijke keus volgde, want allen waren op hun eigen manier bijzonder en speciaal... Maar er bleek een overduidelijke winnaar uit de bus te komen! Marianne schilderde dit vrolijke, ondeugende portet van Yunha, dat prachtig symbool staat voor de campagne Omarm Olifanten en alle acties die worden gevoerd.
Bekijk hier het filmpje waarin het winnende ontwerp van Marianne bekend werd gemaakt!
- Deze actie(s) voor olifantenliefhebbers voor alle leeftijden zijn?!
- Nieuwtje: Job -de jongen die het ontwerp hieronder tekende- krijgt een speciale rol binnen de Stappenactie "Elke stap telt!". Over hem lees en zie je binnenkort dus meer op deze website en facebook...! (Update oktober 2022: Lees de bovenste tekst op deze pagina voor Job zijn Wandelactie!)
Inzending van Job (12 jaar):
En dit is Job (inmiddels 16 jaar), als VIP in het T-shirt van de Stappenactie
Meet & Greet met Marjo Hoedemaker
Als lancering van de campagne is er een 1e bijzondere actie geweest. Twee exclusieve Meet & Greet avonden met de grootse olifant- en zookenner Marjo Hoedemaker bij de olifanten in Dierenpark Amersfoort. Dit was ècht iets waar je als olifantliefhebber bij had willen zijn! De Meet & Greet avonden waren een groot succes. Er waren minder donateurs dan gedacht en gehoopt, maar degene die er waren hebben volop genoten van de exclusieve avond vol mooie verhalen en kennis over de grote reuzen.
De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.
Laat jóuw persoonlijke teller lopen
Naast jouw donatie en/of deelname aan een van de acties zou het geweldig zijn als jij meehelpt om de teller omhoog te krijgen. Dit kan door zelf in de buidel te tasten. Dit hoeft echter niet.
Dit kan ook door een ludieke actie (of meer dan 1) op te zetten en zo geld in te zamelen via familie, vrienden, kennissen, dorps- of stadgenoten. Volg daarbij deze zes stappen op weg naar een succesvolle actie!
Natuurlijk is het leuk als die actie iets met olifanten te maken heeft maar dat hoeft niet. Alles is mogelijk en elke euro die binnen komt is een stapje binnen het onderzoek naar het herpesvirus bij olifanten.Zodat we uiteindelijk geen olifantjes als Yunha (overleden op 7 april 2020, Dierenpark Amersfoort) & Thabo (overleden op 28 april 2021, Dierenpark Amersfoort) meer hoeven te verliezen aan dit dodelijke virus.
Wat ga jij doen?
Ik daag je bij deze uit om te starten met brainstormen wat jíj zelf voor actie(s) gaat ondernemen. Olifantenzeepjes gieten. Een musical of ander soort voorstelling opzetten. Koekjes bakken. Liedjes zingen bij een ouderencentrum. Spullen verkopen via Marktplaats en de opbrengst doneren. Sportieve challenge. Roep maar! Alles is mogelijk om een geldstroom te genereren.
Hierbij wil ik, samen met het team dat ik inmiddels om mij heen verzamelt heb, ook met je meedenken om dingen te organiseren en op poten te zetten. Zend gerust een mail naar omarmolifanten@gmail.com als we je bij kunnen staan in je actie.
Sluit je aan!
Het is soms mogelijk aan te sluiten bij acties die op deze projectpagina komen te staan. Dit kan bij sommige acties ook door mee te doen aan activiteiten waaraan sponsers gekoppeld zullen worden, zodat je medewerking wordt gevraagd maar geen daadwerkelijke eigen financiële donatie.
Dit zijn acties die zowel door volwassenen als met en door kinderen kunnen worden gedaan. Hoe breder we dit gaan dragen (inter)nationaal, hoe sneller het mogelijk is het doel te bereiken. Zo heeft een ieder de kans íets te betekenen! 💞
De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.