Aafke haalt ruim €13.500,- met haar campagne: 'Omarm Olifanten'!

03 November 2022 15:48

Maandenlange voorbereidingen, duizenden uitgedeelde olifantenitems, een meet & greet met dierenparklegende Marjo Hoedemaker, een wandeltocht van ruim 33 km van Ouwehands Dierenpark Rhenen naar DierenPark Amersfoort én bovenal het overweldigende enthousiasme van alle betrokken vrijwilligers. Met haar campagne Omarm Olifanten is het olifantenliefhebber Aafke Penning gelukt om ruim €13.500,- in te zamelen voor meer onderzoek naar EEHV bij olifanten.

Initiatiefneemster Aafke is al jaren trouw bezoeker van DierenPark Amersfoort en in het bijzonder van de olifanten. ‘Het is 36 jaar geleden dat ik als jong meisje een abonnement had. Op de eerste plaats herinner ik vooral het gevoel van spanning en opwinding die ik had om weer een bezoekje te brengen aan de olifanten. De liefde begon daar en is nooit gesleten. Het overlijden van Yunha aan EEHV, de afwachting van het nieuwe kalfje van Indra, het nieuws over het onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde en alle betrokkenheid van olifantenliefhebbers, gaven mij aanleiding deze campagne op te zetten. Nadat ook Yunha's halfbroertje Thabo overleed aan het virus, maakte mij dit nog strijdbaarder.’ Lees het hele verhaal van ambassadeur Aafke in ons jaarverslag.

Aafke haar doel is om iedereen te stimuleren de liefde voor olifanten om te zetten in actie. ‘Graag wil ik laten zien dat als jij je hard (en je hart) inzet, je een hele hoop kunt bereiken. Ik ben trots op het team dat ik om mij heen heb verzameld en de acties die we hebben georganiseerd. Hopelijk kunnen we daarmee een steentje bijdragen aan het veelbelovende onderzoek naar het EEHV-virus bij olifanten. Wie weet wat de toekomst nog zal brengen, er zijn in ieder geval een hoop mooie ideeën.’

Namens het onderzoeksteam en Vrienden Diergeneeskunde willen we Aafke en alle vrijwilligers van Omarm Olifanten hartelijk bedanken voor de enorme passie waarmee ze zich inzetten voor het welzijn van de olifanten. Samen maken we het verschil!

Wil je meer weten over Omarm Olifanten en hoe jij deze campagne een warm hart kan toedragen? Of inspiratie voor jouw eigen actie? Kijk dan hier.

Wil je je aansluiten bij het team van Omarm Olifanten met jouw eigen actie, neem contact op met Aafke op omarmolifanten@gmail.com of start jouw actie hier.