Olifantenmarkten in DierenPark Amersfoort zorgen voor overstijgen magische grens van -ruim- 10.000 euro op de teller

17 October 2022 23:38

Olifantenmarkten in DierenPark Amersfoort zorgen voor overstijgen magische grens van -ruim- 10.000 euro op de teller: 3e editie in aantocht

 

Gelukkig was de wereld weer zover dat het mogelijk was een actie te ondernemen voor de olifanten. Vlak voorbij het olifantenverblijf in DierenPark Amersfoort werd het weekend van 4 & 5 september 2021 de eerste Olifantenmarkt voor Omarm Olifanten georganiseerd. Meer dan 1000 olifantjes vonden een nieuw thuis en de donaties stroomden binnen.

De wens en hoop was groot dat het verhaal van de vrijwilligers en uitleg op de borden, de bezoekers zou stimuleren tot het doen van een donatie voor het onderzoek naar het herpesvirus bij olifanten. Elke stap telt, elke euro telt. 

Het zonnige weer, de prachtige kraam en de vrolijke, feestelijke kleding van de enthousiaste vrijwilligers droegen bij aan het verkrijgen van vele gulle donaties.

Tot grote vreugde en voorbij alle hoop en verwachtingen kon er na dat weekend een bedrag van 3302,91 euro bijgeschreven worden op de teller! 

Sindsdien ontving ik geregeld berichten van geïnteresseerden en andere vrijwilligers wanneer er nogmaals een Olifantenmarkt zou plaatsvinden. Duizenden olifantjes vonden inmiddels hun weg naar DierenPark Amersfoort en naar de zolders van de verschillende vrijwilligers. We stonden allemaal te trappelen tot deze nieuwe editie plaats kon vinden en het weekend van 24 & 25 september was het dan eindelijk zover: de 2e Olifantenmarkt voor Omarm Olifanten was een feit!

Hoewel het de eerste dag van het weekend niet wilde stoppen met regenen, mocht dit de pret niet drukken; mijn team met enthousiaste vrijwilligers heeft zich de gehele dag heel hard (en met heel hun hart!) vrolijk ingezet om onze missie uit te dragen en zoveel mogelijk olifantjes een nieuw onderkomen te geven -hopelijk in ruil voor een mooie donatie. Ondanks het weer was het bedrag dat we bij konden tellen voor het onderzoek ruim 900 euro. 

De volgende ochtend begon voorspoedig met prachtige zonnestralen door de optrekkende mist. De kracht van die zon gaf ook de vrijwilligers en bezoekers van DierenPark Amersfoort een enorme boost: er ontstonden prachtige gesprekken, mooie momenten en de donaties kwamen gul onze kant op. Met (oli)fantastisch grote trots kan ik dan ook mededelen dat deze 2e editie de teller met een bedrag van 2763,61 euro doet oplopen. De overboeking hiervan zal eerdaags plaatsvinden en daarmee zal de magische grens van de eerste 10.000 euro op de teller -ruim- worden overstegen!

En je zult het niet geloven, maar ontzettend moe -en zeer voldaan!- werd tijdens de (kinder)champagne aan het eind van dit weekend door de vrijwilligers alweer geroepen: op naar editie nummer 3!

Ben of ken jij iemand met een -kleine of grote- collectie aan olifantenitems die gedoneerd mogen worden voor deze nieuwe editie? Stuur mij alsjeblieft een bericht via omarmolifanten@gmail.com of messenger van Facebook Omarm Olifanten. 

Houd deze campagnepagina en de Facebookpagina van Omarm Olifanten in de gaten voor de exacte data van de volgende Olifantenmarkt.