OmarmOlifanten.nl

Maline Behrisch
from €1,000 (0%)

"Olifanten te helpen en mijn bijdrage an de wereld te doen"

Wie houdt er niet van olifanten? 

Ze zijn ‘big and beautiful’, maar vooral ook bijzonder intelligent en sociaal. Ze leren snel, zorgen niet alleen voor hun eigen maar ook andermans jongen, en zijn speels met een zin voor humor. En ze kunnen zelfs werktuigen gebruiken. Het perfecte dier, zou je zeggen! 

 

Maar als wij nu niet in actie komen, zijn ze er straks niet meer…

 

Want de olifant wordt bedreigd door een verschrikkelijke ziekte veroorzaakt door het ‘elephant endotheliotropic herpesvirus’ (EEHV). Deze ziekte is de meest voorkomende oorzaak van sterfte bij jonge olifanten tussen één en acht jaar oud. De slachtoffers sterven vrijwel zeker binnen enkele dagen na het eerste optreden van symptomen. Hulp komt eigenlijk altijd te laat, want op dit moment bestaat er geen vaccin en geen effectieve behandeling.

 

Een gezondere toekomst voor de olifant!


De onderzoekers van de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht, willen deze nachtmerrie van een ziekte voorgoed stoppen, een vaccin en een effectieve behandeling ontwikkelen, zodat jonge olifanten wél in leven blijven…

Dankzij de steun aan de eerste fase van het project zijn de eerste belangrijke stappen gezet en heeft het onderzoeksteam nieuwe, betrouwbare diagnostische testen ontwikkeld. Met behulp van deze testen kunnen dierentuindierenartsen vanaf nu de olifanten beter monitoren. Een essentiële stap in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van olifanten. Daarnaast heeft het onderzoeksteam meer inzicht gekregen in het ontstaan van de ziekte, waardoor we steeds dichterbij een vaccin en effectieve behandeling komen. 

 

Jouw steun maakt het verschil!

 

De onderzoekers zetten zich in voor een effectieve behandeling en een vaccin tegen EEHV. Maar dit kunnen we niet alleen. 

 

Iedere donatie, hoe klein ook, maakt het verschil voor de gezondheid en toekomst van de olifant. 


Hoe kan je nog meer helpen?  

 

Kom in actie voor de olifant!

Maak je sterk voor de olifant! Start jouw actie en zet je individueel of met een team in voor een gezondere toekomst voor de olifant. Zamel flessen in, doe een sponsorloop, heb jij al een idee? Kijk voor meer inspiratie bij op Omarm Olifantenen neem contact met ons op via vrienden.diergeneeskunde@uu.nl